Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

Bellen via Wi-Fi

Vandaag de dag hebben providers een gouden markt, een onmisbare en constant groeiende dienst die in de nabije toekomst geen uitzicht op verlies van gebruikers heeft. Maar wie denkt dat de providers lekker achteruit kunnen zitten heeft het fout. Het is voor gebruikers inmiddels gewoon geworden om altijd online te kunnen zijn en de smartphone is hier het belangrijkste apparaat voor geworden. Eind 2015 had 85 procent van de Nederlanders een smartphone en de verwachtingen zijn dat in 2017 een derde van de wereldbevolking over een smartphone zal beschikken. Deze groei brengt veel extra belasting op de netwerken van de providers en zorgt ervoor dat deze providers moeten gaan zoeken naar manieren om hun diensten op het hoogste niveau te kunnen blijven leveren in deze competitieve markt.

Er zijn andere factoren die het providers nog moeilijker maken, zo is de nieuwe trend van duurzaamheid een uitdaging voor de providers. Veel huizen worden nu op alternatieve manieren gebouwd en verschillende aspecten hiervan, zoals metaaloxide coating op ramen zorgt voor een slechter mobiel ontvangst binnenshuis. Dit leidt erg snel tot ontevredenheid, zodra de verbinding slechter is dan verwacht, of in de ergste situatie, compleet verdwijnt zal een klant snel zijn provider in twijfel trekken.

Nu kunnen we veel providers een draai zien maken naar het gebruik van de meest betrouwbare mobiele internetbron, Wi-Fi. En vooral bellen is een dienst die providers nu naar Wi-Fi gebruik om proberen te schakelen. Wi-Fi calling is niet nieuw maar native Wi-Fi calling, waar een app van derden niet vereist is is nog wel vrij jong. Hiermee kunnen providers ervoor zorgen dat ze voor een telefoongesprek altijd een hoge kwaliteit kunnen waarborgen en ze hoeven de veiligheid en zekerheid niet weg te geven aan een derde partij.

Deze draai naar Wi-Fi van providers is geen slecht teken voor het 4g netwerk wat nog steeds uitstekend werkt maar het is een bevestiging van de kracht van Wi-Fi als meest efficiënte en betrouwbare internetbron. Het gebruik van Wi-Fi netwerken door providers voor vele verschillende gebruikers is niet een eenvoudige taak, een dipje in bereik of belkwaliteit mag niet ontstaan, ook onder druk van meerdere gebruikers. Een sterk Wi-Fi signaal is belangrijk maar als het geen slim signaal is kan een vermindering in kwaliteit toch nog makkelijk ontstaan. Zo zijn er verschillende manieren om een slimmer netwerk te maken. Een Wi-Fi signaal wat constant de gebruiker volgt zorgt voor minder interferentie en een optimale verbinding, deze slimme antennes zorgen voor een optimalisatie van het signaal en een vermindering van de negatieve effecten zoals pakketverlies en ruis. Hiermee kan een Wi-Fi signaal de optimale belverbinding zijn zelf op de meest geïsoleerde en drukste locaties.

Een goed uitgewerkt Wi-Fi netwerk heeft ook de kracht om op zichzelf de belasting van verschillende gebruikers op de best mogelijke manier te verspreiden. Zo kan een access point automatisch als het signaal beneden een bepaalde sterkte wijst deze de gebruiker toe aan een ander acces point waardoor het Wi-Fi kanaal voor alle gebruikers de optimale kracht behoudt. Dit zorgt er ook voor dat gebruikers niet bij een bepaald acces point blijven hangen maar dat iedereen zich met het best mogelijke acces point verbind.

Het aanbieden van een goede verbinding is belangrijk, maar slechts het begin. Een netwerk moet ook in staat zijn om prioriteit te geven aan data die direct de verbinding nodig heeft. Veel dataverkeer is versleuteld, waardoor het netwerk niet kan zien wat er verstuurd wordt door de verschillende gebruikers. Maar met het gebruik van slimme draadloze technologieën kan het netwerk een verschil herkennen tussen spraak, video, maximale prioriteit en achtergrondzaken. Dit zorgt ervoor dat het netwerk weet welke data voorrang moet hebben zodat de tevredenheid van de gebruikers zo hoog mogelijk is.

Veel mensen verbinden zodra ze een nieuw Wi-Fi netwerk zien hun telefoon ermee, maar dit kan een gevaar zijn voor de kwaliteit van uw Wi-Fi netwerk. Zo kan een slim netwerk nieuwe gebruikers doorsturen naar een ander access point of de gebruikers blokkeren zodat de kwaliteit van het netwerk altijd op niveau blijft.

In een tijd waar een betrouwbaar en flexibel Wi-Fi netwerk belangrijker is dan ooit is het noodzaak om te zorgen dat uw bedrijf of huis klaar is voor de toekomst, wij bij WifiHouse beschikken over alle middelen om u daarmee te helpen, gaat u naar de website of kom langs in het centrum van Lochem voor meer informatie.