Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

Microsoft voegt Kali Linux toe aan Windows Store

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Kali Linux inmiddels te downloaden is via de Windows Store. Deze distributie bevat tools om bijvoorbeeld penetration tests uit te voeren. De distributie maakt gebruik van het Windows-subsysteem voor Linux, oftewel WSL.

Microsoft meldt dat het tot publicatie in de Windows Store is overgegaan nadat gebruikers enthousiast reageerden op het draaien van Kali via het Windows-subsysteem voor Linux. Dit subsysteem moet dan ook ingeschakeld zijn om de distributie te kunnen installeren. Microsoft heeft daarvoor instructies online gezet en zegt dat mensen problemen kunnen melden via de GitHub-pagina voor WSL.

Op de Windows Store-pagina van de distributie staat vermeld dat ‘sommige tools antiviruswaarschuwingen teweeg kunnen brengen’ en dat gebruikers daarom ‘vooruit moeten plannen’. Bleeping Computer nam de proef op de som en installeerde Kali via de Store, wat mislukte omdat Windows Defender ertussen kwam en de installatie bleef hangen.

Het is dan ook vereist om realtime-bescherming via Defender eerst uit te schakelen voor de installatie, concludeert de site. Kali Linux is de opvolger van de Linux-distributie BackTrack en wordt ontwikkeld door Offensive Security. De distributie bevat een groot aantal tools om de beveiliging van netwerken en systemen te onderzoeken. Zo is er standaard bijvoorbeeld Burpsuite en Metasploit aanwezig in combinatie met de Armitage-gui.

(Bron: Tweakers.net)