Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

‘Centrummanagement Leiden wil permanent gratis wifi in centrum’

De proef met gratis wifi in het centrum van Leiden en in het Bio Science Park is zo goed bevallen, dat het centrummanagement van de stad permanent gratis wifi aan wil gaan bieden.

Dat meldt het Leidsch Dagblad na een brief van centrummanager Erwin Roodhard aan wethouder Robert Strijk.

In december vorig jaar deed het centrummanagement een proef met gratis wifi op de Nieuwe Rijn ter gelegenheid van de kerstmarkt. Het experiment, dat onder de naam ‘Free Wifi Leiden’ werd uitgevoerd, liep vervolgens door tot eind mei.

Uit een enquête onder 101 gebruikers van de gratis dienst is gebleken dat gratis wifi in een behoefte voorziet. Nadat ook leerlingen, studenten en onderzoekers, die normaal gebruikmaken van het Eduroam-netwerk, toegang kregen tot ‘Free Wifi Leiden’, steeg het aantal gebruikers naar tienduizend in twee weken.

Winkeliers

Volgens Roodhart zijn ook winkeliers enthousiast over de proef. De centrummanager zou de gratis dienst graag uitgebreid zien terugkeren. Hij gaat nu onderzoeken welke betrokkenen hieraan bij willen dragen.

De proef kostte het Centrummanagement ruim 46.000 euro. Dat bedrag wordt terugbetaald door de gemeente. Roodhart hoopt voor de permanente realisatie van gratis wifi op een projectsubsidie van de gemeente.

Bijdrage

Ook de Universiteit Leiden, de Vereniging van Ondernemers op het Bio Science Park, Leiden Marketing, Wireless Leiden, Stichting Ondernemend Leiden en het ondernemersfonds zouden volgens hem bij kunnen dragen.