Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

De voordelen van Ruckus Wireless

De Ruckus Wireless serie heeft in plaats van een omnidirectionele antenne een verbeterde technologie ontwikkeld, de BeamFlex adaptieve antenne-technologie. Dit zorgt ervoor dat er een betrouwbaar signaal direct naar de gebruiker gestuurd wordt, waardoor het netwerk geoptimaliseerd wordt.

Ruckus Wireless gebruikt nog steeds gewoon 802.11ac, hiermee wordt chip-level transmit beamforming (TxBF) ondersteund. Veelal wordt gedacht dat de BeamFlex een vervanging is van het TxBF systeem, maar beide systemen hebben compleet andere doeleinden. En hoewel het TxBF systeem zeer capabel is en vele voordelen heeft, heeft BeamFlex ook nog vele andere dingen te bieden.

De 802.11ac standaard TxBF is ontworpen om de signaal-ruisverhouding (SNR) van de gebruiker te versterken middels constructieve interferentie. De feedback die wordt teruggezonden vanuit het gebruikersapparaat wordt vervolgens gebruikt om kleine aanpassingen te maken aan de timing van de signalen die verzonden worden door verschillende radio chains van het acces point. Dit is wat het TxBF systeem zo effectief maakt op zichzelf.

Maar voor een perfecte verbinding is slechts een TxBF niet genoeg, hier komen de extra voordelen van de BeamFlex van pas. De BeamFlex van Ruckus heeft direct effect op de verschillende antennes van de AccessPoints. Het systeem van BeamFlex gebruikt informatie vanuit het gebruikersapparaat om de signalen exact de goede richting in te sturen wat storingen vermindert en het signaal optimaliseert. De doorvoersnelheden zien onder het BeamFlex systeem drastische verbetering en dit betekend dat ook signalen niet worden uitgezonden in gebieden waar ze niet nodig zijn en dus gezien kunnen worden als interferentie. Beamflex zorgt dus voor een optimale verbinding van het netwerk zelf en een minimale aanwezigheid wat ruimte geeft voor andere netwerken.

De combinatie van BeamFlex en TxBF is dus ideaal, de twee complementaire systemen samen zorgen voor een perfect, gericht signaal met de best mogelijke verbinding. Dit alles, met alle nodige informatie om het optimaal te installeren hebben wij natuurlijk in huis bij WifiHouse.