Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

Gebruik Wi-Fi buitenshuis ziet enorme groei

In de afgelopen jaren is Wi-Fi van een thuis gebonden handigheid naar een noodzakelijke factor in elk huis en bedrijf veranderd. Het gebruik van Wi-Fi buitenshuis is hiermee ook enorm gestegen. Waar in 2011 slechts 21 procent van de mensen gebruikmaakten van een gratis Wi-Fi netwerk met wachtwoord (bij vrienden en familie, horecagelegenheden etc.) was dat in 2016 al verdriedubbeld naar 63 procent. Cijfers van het Telecompaper Consumer Panel lieten zo ook zien dat het aantal Nederlanders dat zonder een wachtwoord het voorgaande halfjaar gebruik maakte van gratis Wi-Fi zonder wachtwoord ook gestegen is. Met het gebruik en de vergrootte toegang naar deze gratis Wi-Fi netwerken die gezien worden in de trein, openbare gelegenheden en zelfs hele stadscentra is het gebruik van deze netwerken in Nederland van 22 naar 41 procent van de Nederlanders gegaan.

Ook is er een opvallende groei te zien in het aantal mensen dat met behulp van een wachtwoord gebruik maakt van een Wi-Fi hotspot van hun provider (zoals KPN en Ziggo dit aanbieden). Dit is in de afgelopen 5 jaar van 2 naar 9 procent gestegen en is de afgelopen tijd rond dit percentage gebleven.

Als we dit allemaal analyseren is het erg logisch dat het aantal Nederlanders die alleen binnen hun eigen huis het Wi-Fi netwerk gebruiken gedaald is en dat is ook zeker zo, van 58 procent naar slechts 18 procent. Dit percentage komt grotendeels vanuit de 65 plussers waar nog 28 procent gebruik maken van allen het Wi-Fi netwerk binnen hun eigen huis.

Het belang van Wi-Fi wordt dus duidelijk groter, niet alleen binnenshuis maar zo veel en zo vaak mogelijk. Voor een perfect Wi-Fi netwerk bij u thuis of voor uw bedrijf kunt u altijd terecht bij WifiHouse, op onze website of in het centrum van Lochem.