Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

VLAN voor MKB-omgevingen

Virtual Local Area Networks, of VLAN zijn een van de meest krachtige middelen om een Wi-Fi netwerk te creëren. Maar omdat een VLAN vaak niet goed begrepen wordt is het gebruik van deze soort verbinding schaars.

Een VLAN kan een physical local area network in meerdere geïsoleerde logical local area networks transformeren. VLANs creëren hiermee meerdere LANs met verschillende doeleinden. Dit betekend dus dat zonder het gebruik van extra hardware verschillende LANs voor hun eigen specifieke doeleinden opgezet kunnen worden. Dit is ideaal voor zelfs kleine netwerkapplicaties, zo kan het een groeiend aantal Internet Of Things en nieuwe netwerkapplicaties de ruimte geven en alles in deze omgeving kan handig gescheiden en beheerd worden.

De geïsoleerde netwerken die een VLAN kan creëren zijn ideaal voor meer dan het gebruik van netwerk specifieke taken, maar ook heel simpel binnen een bedrijf of thuis. Zo kunnen twee netwerken voor gasten en medewerkers in een bedrijf, of gasten en bewoners in een huis ervoor zorgen dat iedereen de netwerktoegang heeft die  ze nodig hebben terwijl het interne netwerk voldoende beschermd wordt.

Voor meer informatie over VLAN-netwerken of specifieke tips over hoe dit in uw huis of bedrijf het beste gerealiseerd kan worden kunt u contact met WifiHouse opnemen of u kunt ons opzoeken in het centrum van Lochem.