Advies nodig? Email ons: info@wifihouse.nl

Wi-Fi in het onderwijs

Wi-Fi in het onderwijs

Wi-Fi in het onderwijs is vandaag de dag onmisbaar, waar lesgegeven wordt moet verbinding zijn naar het internet, de grootste verzameling van kennis vandaag de dag. Veel scholen hebben in de afgelopen jaren de waarde van Wi-Fi ingezien en gebruiken de vele voordelen die het brengt. Maar het ook werkelijk aanbieden van een Wi-Fi connectie is makkelijker gezegd dan gedaan. Harde bekabeling is nog steeds een belangrijke bron van internet maar wie denkt dat hij met de kennis van het aanleggen van een internetverbinding via kabel genoeg weet om een perfect werken Wi-Fi systeem te creëren komt nog voor wat verassingen te staan.

Het aanleggen van een Wi-Fi kanaal is een klus die door de kleinste details in de war kan liggen, daarom bieden wij bij WifiHouse een compleet pakket. Het Wi-Fi kanaal wordt voor u aangelegd en we zorgen dat de medewerkers die het moeten weten op een eenvoudige manier de Wi-Fi optimaal kunnen laten lopen. De meeste it-beheerders zijn niet opgeleid om zelf een compleet Wi-Fi netwerk op te bouwen maar met de hulp van WifiHouse zullen ze over de kennis bezitten om het netwerk te onderhouden. De kennis van hoe een netwerk ingericht wordt is een cruciaal punt, zo kan een verkeerd geplaatste ap naastgelegen ap’s hinderen in plaats van het signaal te versterken maar met de service van WifiHouse heeft u hier geen omkijken naar. Wij zorgen dat het Wi-Fi kanaal compleet naar uw wensen wordt gemaakt zodat u zelf alles in de hand kan houden.

Over de afgelopen jaren wordt het steeds normaler om kinderen met smartphones te zien lopen en deze trend blijft zich alleen maar voortzetten, met het tabletonderwijs als grote nieuwe educatieve stap. Waar veel scholen dit al toepassen zal de rest geleidelijk aan moeten volgen. Vooral in het hoger en voortgezet onderwijs ziet men dit steeds meer maar het basisonderwijs begint ook langzaam deze kant op te gaan. Tablets van huis mee nemen, van school krijgen of tablets die in het lokaal liggen, met een grote verscheidenheid en een groeiende hoeveelheid apparaten moet uw Wi-Fi netwerk voorbereid zijn op veranderingen. Met een open opzet en een makkelijk aan te passen systeem kunnen we ervoor zorgen dat uw Wi-Fi netwerk is voorbereid op de toekomst.

Met deze grote hoeveelheid apparatuur is een stevige beveiliging en makkelijk inloggen van nieuwe apparaten van groot belang. Uw wilt ervoor zorgen dat het internet voor al uw leerlingen en docenten makkelijk toegankelijk is maar niet misbruikt kan worden. Vele scholen gebruiken zogeheten preshared keys, dit is een wachtwoord wat de leerlingen krijgen en waarmee ze in kunnen loggen. Handig en simpel te gebruiken, maar onmogelijk te controleren. Om een simpel maar effectief Wi-Fi netwerk te creëren is wat ervaring en kennis nodig, hier komt WifiHouse uw graag te hulp. Wij kunnen een Wi-Fi netwerk voor u op maat maken, met de kracht om tegen een flexibele gebruikersbasis aan te kunnen, veiligheid te waarborgen en het systeem zo simpel te maken dat u er vrijwel geen omkijken naar heeft.